A Brit Aldi új szabályai: akár ki is tilthatják az üzletből a nem együttműködő vásárlókat

posted in: Üzletek | 0

A brit Aldi szigorúbb intézkedéseket vezetett be az üzleteiben azért, mert a bolti lopások száma jelentősen megnövekedett az utóbbi időben. Az új szabályokat nem az Aldi munkatársai, hanem erre a célra felvett biztonsági őrök alkalmazzák. Amennyiben a vásárló nem együttműködő az új biztonsági ellenőrzéssel, nemcsak megtagadják tőle a kiszolgálást, hanem ki is tiltják az adott üzletből. Ráadásul fizetés után, a boltból távozás során is ellenőrizhetik a vevőt, ha lopás gyanúja merül fel.

Az Aldi képviselője elmondta, hogy ezek az új szabályok nem vonatkoznak minden üzletükre, hiszen minden bolt önállóan dönthet a március óta már több áruházukban bevezetett táskavizsgálat bevezetéséről. Az ellenőrzés kizárólag azokra a táskákra korlátozódik, amelyeket a vásárlók bevásárláshoz használnak, tehát a hátizsákokat, kistáskákat, bőröndöket vagy ridikülöket nem vizsgálják át.

Az Aldi mellett más szupermarketek is törekednek a lopások visszaszorítására különböző módszerekkel, például a blokkos kiléptetéssel vagy az árucikkek polcokon lévő mennyiségének korlátozásával, amelyekhez több biztonsági címkét alkalmaznak.