Rántott hús az elit magyar éttermekben
2025 júniusában a Dining Guide Étteremkalauz kihirdette az ország legjobb rántott húsos helyeit. A Pénzcentrum pedig utánajárt, mennyit kell fizetni egy kiadós rántott húsért ezekben az elit éttermekben, és hogyan változtak az árak az elmúlt években.

A TOP10 +2-es rántott hús-rangsorban szerepel a következő 10 étterem
Az idei TOP10+2-es ranglistán összesen 10 vendéglátóhely szerepel, az első helyét megőrizte a Kollázs- Brasserie & Bar, és nincs különösebb változás a többi helyen sem a tavalyi évi listához képest. Az ország legjobb rántott húsait az alábbi éttermekben szolgálják fel a Dining Guide szerint 2025-ben is.
- Kollázs – Brasserie & Bar
- Anyukám mondta (Encs)
- Buja Disznó(K)
- Déryné
- Hableány Badacsony
- Kistücsök FOOD&ROOM (Balatonszemes)
- Rosenstein Vendéglő
- Spago Budapest
- STAND25 Bisztró [cordon bleu]
- MoszkvaTér Bisztró (kijevi csirkemell)
A Dining Guide 2025-ös listája alapján a legjobb hazai rántott húsokat felsorakoztató TOP 10+2 étteremben kimagasló árkategóriák vannak.
Rántott hús: ennyiért kapható a magyar elit éttermekben
A Kollázs aktuális étlapján a WIENER SCHNITZEL – Sucrine saláta, Francia Vinaigrette 14 600 forintért szerepel. Ráadásul tavaly óta 13 százalékkal drágult, mert 2024-ben a bécsi szelet + szívsaláta + Francia Vinaigrette 12 900 forint volt. 2023-ban pedig még 10 900 forintért, 2022-ben 8 900 forintért adták a borjú bécsit. Bármilyen meglepő is, ezzel az árfekvéssel sem a legjobb rántott hús a legdrágább!
Az encsi Anyukám mondta étterem étlapján jelenleg rántott borjúlábat találunk (petrezselymes újburgonyával és tartárral) 5490 forintért, valamint rántott mangalica karajt vajban sütve (burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával) 7990 forintért. 2023-ban még 5590 forint volt a rántotthúst és 2024-ben pedig 6490 forint az aranypecsenye vajban sütve krémes burgonyával, ubisalival. Egy picit mindig változik az étlap, így az árak is korlátozottan vethetők össze, de úgy tűnik, a minőség állandó.
A Buja Disznó(K)nál A RÁNTOTTHÚS nevű csupa nagybetűs fogás 4280-4990 forintba kerül attól függően, melyik egységben vásárolnánk meg a fogást. Viszont érdemes említeni, hogy nem ez az egyedüli rántott fogás az étlapon. A Buja Disznó(K) nagyjából 4000 forintból kihozta a fogást még 2023-ban, 2024-ben 4280-4680 forint közé drágultak az árak, elmondható tehát, hogy nem történt nagy emelés 2025-re sem.
A Déryné továbbra sem teszi közzé sem aktuális étlapját, sem árait. Mióta szakítottak ezzel a szokással, nem tudjuk összevetni az árakat.
A badacsonyi Hableány étteremben a bécsi szelet sertésszűzből 5950 forintba kerül, a korábbi években viszont még borjú bécsi volt az étlapon (2024-ben 7250 forint, 2023-ban 6450 forint volt az ára).
A balatonszemesi Kistücsökben a rántott pecsenyehús burgonyapürével továbbra is szerepel az étlapon, jelenleg 5990 forintért. 2024-ben és 2023-ban még 5490 forint volt a fogás, az emelés 9 százalékos volt.
Kollázs – Brasserie & Bar
- WIENER SCHNITZEL, Sucrine saláta, vinaigrette: 14 600 Ft
(2022: 8 900 → 2023: 10 900 → 2024: 12 900 Ft)
Anyukám Mondta (Encs)
- Rántott borjúláb: 5 490 Ft
- Rántott mangalica karaj vajban sütve: 7 990 Ft
Buja Disznó(K)
- Rántott hús (sertés): 4 280 – 4 990 Ft
(helyszíntől függően; 2024-ben 4 280–4 680 Ft)
Déryné
- Nincs nyilvános étlap vagy ár 2025-re
Hableány Badacsony
- Bécsi szelet sertésszűzből: 5 950 Ft
(2024-ben még borjúból: 7 250 Ft)
Kistücsök (Balatonszemes)
- Rántott pecsenyehús burgonyapürével: 5 990 Ft
(2024: 5 490 Ft, ez tehát 9%-os áremelkedés)
Rosenstein Vendéglő
- Borjú bécsi, petrezselymes burgonyával: 5 500 Ft
- Rántott borjúláb: 5 700 Ft
- Mustáros mangalicaszűz rántva: 5 800 Ft
Spago Budapest
- Borjúfiléből készült bécsi szelet, salátával: 17 200 Ft
(2024: 16 500 Ft, 2023: 14 500 Ft)
STAND25 Bisztró
- Kijevi jércemell burgonyapürével: 7 900 Ft
(A tavalyi cordon bleu ára 8 500 Ft volt, ez már nincs az étlapon)
MoszkvaTér Bisztró
- Kijevi csirkemell burgonyapürével: 7 900 Ft
(nincs áremelés 2024-hez képest)
Tökéletes rántott hús – recept
Hozzávalók
-
20 dkg sertés rövidkaraj (2 szelet)
-
3 ek finomliszt
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj