Rántott hús: ezekben a magyar éttermekben a legdrágább

posted in: Blog | 0

Rántott hús az elit magyar éttermekben

2025 júniusában a Dining Guide Étteremkalauz kihirdette az ország legjobb rántott húsos helyeit. A Pénzcentrum pedig utánajárt, mennyit kell fizetni egy kiadós rántott húsért ezekben az elit éttermekben, és hogyan változtak az árak az elmúlt években.

Rántott hús: ezekben a magyar éttermekben a legdrágább
(Fotó: Getty Images)

A TOP10 +2-es rántott hús-rangsorban szerepel a következő 10 étterem

Az idei TOP10+2-es ranglistán összesen 10 vendéglátóhely szerepel, az első helyét megőrizte a Kollázs- Brasserie & Bar, és nincs különösebb változás a többi helyen sem a tavalyi évi listához képest. Az ország legjobb rántott húsait az alábbi éttermekben szolgálják fel a Dining Guide szerint 2025-ben is.

 

  • Kollázs – Brasserie & Bar
  • Anyukám mondta (Encs)
  • Buja Disznó(K)
  • Déryné
  • Hableány Badacsony
  • Kistücsök FOOD&ROOM (Balatonszemes)
  • Rosenstein Vendéglő
  • Spago Budapest
  • STAND25 Bisztró [cordon bleu]
  • MoszkvaTér Bisztró (kijevi csirkemell)

A Dining Guide 2025-ös listája alapján a legjobb hazai rántott húsokat felsorakoztató TOP 10+2 étteremben kimagasló árkategóriák vannak.

Rántott hús: ennyiért kapható a magyar elit éttermekben

A Kollázs aktuális étlapján a WIENER SCHNITZEL – Sucrine saláta, Francia Vinaigrette 14 600 forintért szerepel. Ráadásul tavaly óta 13 százalékkal drágult, mert 2024-ben a bécsi szelet + szívsaláta + Francia Vinaigrette 12 900 forint volt. 2023-ban pedig még 10 900 forintért, 2022-ben 8 900 forintért adták a borjú bécsit. Bármilyen meglepő is, ezzel az árfekvéssel sem a legjobb rántott hús a legdrágább!

Az encsi Anyukám mondta étterem étlapján jelenleg rántott borjúlábat találunk (petrezselymes újburgonyával és tartárral) 5490 forintért, valamint rántott mangalica karajt vajban sütve (burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával) 7990 forintért. 2023-ban még 5590 forint volt a rántotthúst és 2024-ben pedig 6490 forint az aranypecsenye vajban sütve krémes burgonyával, ubisalival. Egy picit mindig változik az étlap, így az árak is korlátozottan vethetők össze, de úgy tűnik, a minőség állandó.

A Buja Disznó(K)nál A RÁNTOTTHÚS nevű csupa nagybetűs fogás 4280-4990 forintba kerül attól függően, melyik egységben vásárolnánk meg a fogást. Viszont érdemes említeni, hogy nem ez az egyedüli rántott fogás az étlapon. A Buja Disznó(K) nagyjából 4000 forintból kihozta a fogást még 2023-ban, 2024-ben 4280-4680 forint közé drágultak az árak, elmondható tehát, hogy nem történt nagy emelés 2025-re sem.

A Déryné továbbra sem teszi közzé sem aktuális étlapját, sem árait. Mióta szakítottak ezzel a szokással, nem tudjuk összevetni az árakat.

A badacsonyi Hableány étteremben a bécsi szelet sertésszűzből 5950 forintba kerül, a korábbi években viszont még borjú bécsi volt az étlapon (2024-ben 7250 forint, 2023-ban 6450 forint volt az ára).

A balatonszemesi Kistücsökben a rántott pecsenyehús burgonyapürével továbbra is szerepel az étlapon, jelenleg 5990 forintért. 2024-ben és 2023-ban még 5490 forint volt a fogás, az emelés 9 százalékos volt.

Kollázs – Brasserie & Bar

  •  WIENER SCHNITZEL, Sucrine saláta, vinaigrette: 14 600 Ft
    (2022: 8 900 → 2023: 10 900 → 2024: 12 900 Ft)

Anyukám Mondta (Encs)

  • Rántott borjúláb: 5 490 Ft
  • Rántott mangalica karaj vajban sütve: 7 990 Ft

Buja Disznó(K)

  • Rántott hús (sertés): 4 280 – 4 990 Ft
    (helyszíntől függően; 2024-ben 4 280–4 680 Ft)

Déryné

  • Nincs nyilvános étlap vagy ár 2025-re

Hableány Badacsony

  • Bécsi szelet sertésszűzből: 5 950 Ft
    (2024-ben még borjúból: 7 250 Ft)

Kistücsök (Balatonszemes)

  • Rántott pecsenyehús burgonyapürével: 5 990 Ft
    (2024: 5 490 Ft, ez tehát 9%-os áremelkedés)

Rosenstein Vendéglő

  • Borjú bécsi, petrezselymes burgonyával: 5 500 Ft
  • Rántott borjúláb: 5 700 Ft
  • Mustáros mangalicaszűz rántva: 5 800 Ft

Spago Budapest

  • Borjúfiléből készült bécsi szelet, salátával: 17 200 Ft
    (2024: 16 500 Ft, 2023: 14 500 Ft)

STAND25 Bisztró

  • Kijevi jércemell burgonyapürével: 7 900 Ft
    (A tavalyi cordon bleu ára 8 500 Ft volt, ez már nincs az étlapon)

MoszkvaTér Bisztró

  • Kijevi csirkemell burgonyapürével: 7 900 Ft
    (nincs áremelés 2024-hez képest)

 

Tökéletes rántott hús – recept

Hozzávalók

  • 20 dkg sertés rövidkaraj (2 szelet)
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A sertéskarajokat megmossuk, konyhakész állapotba hozzuk és kiklopfoljuk.
  2. A sertéskarajokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg más fűszerrel is fűszerezhetjük.
  3. Egy edénybe lisztet, egy másikba egy elkevert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk.
  4. A szeleteket először a lisztbe forgatjuk bele. Kicsit lerázzuk, majd beletesszük a tojásba. Ha mindenhol befedte a tojás, akkor a zsemlemorzsába is beleforgatjuk.
  5. Ha végeztünk a húsokkal, akkor forró olajban, közepes lángon minkét oldalukat megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra helyezzük őket – olvasható a Nosalty oldalán. 

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, melyben heti rendszerességgel értesülhetsz a szupermarketek legújabb akcióiról.

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevelünkre és minden héten elküldjük a legjobb akciós újságokat!

Az adatkezelés részletei