Milyen élelmiszerek erősítik egymás hasznosságát?

posted in: Blog | 0

Akkor érjük el a maximális hasznot az élelmiszerekből, ha úgy kombináljuk, hogy kölcsönösen erősítsék előnyeiket. Nézzük meg, mit javasolnak a táplálkozási szakértők.

Tojás + paradicsom (tojás + hagyma) = örök fiatalság

A hagyma és a paradicsom egyaránt gazdag szelénben. A szervezet jól hasznosítja E-vitaminnal kombinálva, melynek gazdag forrása a tojássárgája. A spanyol tükörtojás pontosan azt hozza össze, amire szükségünk van.

Tojás + brokkoli (tojás + spenót) = élet PMS és csontritkulás nélkül

A tojás az egyik legjobb természetes D-vitamin forrás, és a zöld levelek, mint a brokkoli és a spenót sok kalciumot tartalmaznak. A D-vitamin jelentősen támogatja a felszívódásukat. Ezenkívül a spenót K-vitaminban is gazdag, amely fontos a véralvadáshoz és az egészséges csontszövethez. Ne feledjük, a spenót tojással vagy az olasz frittata biztosan nem rossz választás.

Lencse + paprika = a fáradtság tovaszáll

A lencse vasban nagyon gazdag, 100 grammonként 12 mg-ot tartalmaz. Ez több, mint a marhamájban. A C-vitaminban gazdag paprika hozzáadásával jelentősen fokozhatjuk a lencséből a vas felszívódását. A lencse paradicsommal, paprikával, kevés kolbásszal nagyon jótékony hatású.

Paradicsom + növényi olaj = fiatalos bőr

A likopin egy nagyon erős antioxidáns, amely a paradicsomban található. Csökkenti a hám napfény által okozott károsodását. Növényi zsírokkal jobban felszívódik. Az olívaolajjal kombinálva, amelynek előnyei régóta ismertek, a likopin nagy segítség bőrünk egészségének megőrzésében. A legjobb kombináció a paradicsom olajbogyóval. A saláta kézenfekvő választás.

Fotó: pixabay

Spenót + avokádó = nagyszerű látás

A spenótban és az avokádóban található lutein és A-vitamin igazi kincs a szem számára. Az avokádó zsírokat is tartalmaz, amelyek elősegítik ezeknek a jótékony anyagoknak a felszívódását.

Csirke + sárgarépa = erős immunitás

A sárgarépa gazdag A-vitamin forrás, amely nemcsak látásunkat erősíti, hanem a szervezet különböző fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét is növeli. A csirkehúsban lévő fehérje elősegíti az A-vitamin hasznosulását a szervezetben. A sárgarépa és a csirke sok más fontos anyag forrása, amelyek hasznosak a szervezet számára. Nem csoda, hogy a csirkeleves régóta “gyógyszernek” számít.

Marhahús + vörösbor = egészség idős korban is

Ez a kombináció csökkenti a felszívódó koleszterin mennyiségét, ami tudományosan bizonyított. Öblítsük le steak menünket egy pohár vörösborral!

Lazac + pohár vörösbor = elűzött depresszió

A halas fehérbor kétségtelenül nagyon finom és harmonikus, de a vörösborban található antioxidánsok a lazac omega-3 zsírsavakkal kombinálva kétségtelenül nagyon erős kettős. Elűzi a depressziót és javítja az agy teljesítményét.

Joghurt + zúzott lenmag = remek emésztés

A joghurtban található probiotikumok különösen hatásosak prebiotikumokkal – növényi rostokkal kombinálva, amelyekben a lenmag gazdag. Adjunk egy teáskanállal a joghurtunkhoz.

Zab + alma (zab + narancslé) = egészséges vérerek és szív

A friss almából származó flavonoidok, fontos antioxidánsok, tovább erősítik a például a zabpehelyben található béta-glükánok egészséges hatását. Együtt megvédenek minket a szabad gyököktől, megakadályozzák a gyulladásos folyamatokat, csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét.

Alma + csokoládé = egészség és öröm

A kvercetin az almában található nagyon erős antioxidáns, sikeresen elnyomja azokat. Antiallergén hatása is van, mert csökkenti a zsírsejtek által kiválasztott hisztamin szintjét. A csokoládéban található katechinek csökkentik az érelmeszesedés és a rák kialakulásának kockázatát. A hajdina hagymával kombinálva hasonló hatással rendelkezik (kivéve az antiallergén hatást).

Címlapfotó: Pixabay

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevelünkre és minden héten elküldjük a legjobb akciós újságokat!

Az adatkezelés részletei