Négy diszkontlánc, a Spar, a Lidl, az Aldi és a Penny online elérhető kenyérkínálatát nézte át Trenka Andrea Petra dietetikussal a hvg.hu, és cikkükben hoztak is ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy mely termékek a legjobbak.
A szakember állítja, sokszor a legegyszerűbb kenyerek a legjobbak. Nála a többek között a Sparban és a Lidlben is kapható Jókenyér márka friss kovászos-rozsos kenyere és a Spar sajátmárkás – igaz, mostanra már kevesebb boltban fellelhető – Naturpur bio kenyér nyerte a versenyt. Ha valami extrára vágyunk, a Naturpur lenmagos változata is jó választás lehet, „szuper makrói vannak” – azaz jó a tápanyag-összetétele – és alacsony a kalóriatartalma. Mind a három kenyérnek rendkívül magas a rosttartalma, ami jót tesz az emésztésnek.
Ha az ember egészséges kenyérre gondol, nem jut eszébe, hogy az fagyasztott is lehet, de a dietetikus szerint a Spar fagyasztott, teljes kiőrlésű kenyere egészséges, kevés adalékanyagot tartalmaz. A Lidlben kapható durumvekni és a Sparban elérhető Jókenyér friss kovászos-burgonyás és friss kovászos-sokmagvas változata is ilyen.
A Spar Natur rusztikus-kovászos-sokmagvas kenyérkéje, kovászos cipója és rusztikus olivás vagy hagymás kenyere igazi klasszikus, nem jó, nem rossz, de legalább finom. Az aldis kovászos cipó, az E-mentes szeletelt rozskenyér vagy a Lidlben kapható házi kovászos cipó rozzsal szintén a középkategóriába sorolható a szakember szerint.
A lista további elemeiről, illetve arról, hogy mire érdemes még odafigyelni kenyérválasztásnál, a hvg.hu cikkében olvashat bővebben.
Fotó: Getty Images