Jégkrém vagy fagyi a forró nyarak hűsítő desszertje, ami a nap bármely szakában kényeztet kicsiket és nagyokat egyaránt.
A Kifli.hu idén nyáron minden eddiginél színesebb kínálattal hozza el a nyár ízeit – több mint 250 féle jégkrém közül választhatnak a vásárlók, az igazi kézműves különlegességektől a legújabb nemzetközi trendekig.
Kínálatukban megtalálható a klasszikus olasz gelatótól a japán mochifalatkákon át a diétabarát vagy kézműves különlegességekig. A speciális étrendet követők is bőségesen válogathatnak: vegán, laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, fehérjedús és alacsony szénhidráttartalmú jégkrémek is elérhetők.
A termékek között megtalálhatók hazai kézműves termelők fagylaltjai mint az Anjuna, az Erdős És Fiai, a Zuki, a Cloud9 és az Azúr, valamint olyan trendformáló érdekességek, mint a mochi falatkák vagy a Dubaj desszertvilágából érkező csokoládéba mártott fagyasztott gyümölcsök.
Aki speciális étrendet követ, szintén bőséges választékot talál
Vegán, laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, proteinben gazdag vagy alacsony szénhidráttartalmú jégkrémek is elérhetők a többi közt a Single Zero, az All In Natural és az Anjura márkák választékában.
Az online szupermarket a legkisebbekre is gondolt. A gyerekeknek szánt fagylaltok között ott sorakoznak a hűtőben a legnagyobb kedvencek, mint a Kinder, a Kaktusz vagy a Twister –, ráadásul a szülők többféle multipack kiszerelés és cukormentes változat közül is válogathatnak.
A Kifli.hu hűtött szállítási rendszere garantálja, hogy a jégkrémek valóban hidegen, száz százalékos minőségben érkezzenek meg – akár a kilencedik emeletre is.
A Coop Tisza most szintén kedvező áron kínálja a nagy kiszerelésű (2 literes) vödrös Ledo jégkrémet, madártej-áfonya, vanília-csokoládé és vanília-puncs ízesítésben.

A természetes fagylalt előnyei:
- a fehérjék segítenek az izmok egészségének megőrzésében, a szövetek javításában és felépítésében;
- a többszörösen telítetlen zsírsavak kedveznek a szív- és érrendszernek;
- cukortartalmának köszönhetően a fagylalt gyors energialöketet biztosíthat
- a vitaminok és ásványi anyagok, például a D-vitamin, a kalcium és a vas szerepet játszanak az immunitásban, a csontok egészségében
- a desszertek fogyasztása endorfinok, a szervezet természetes jó közérzet-hormonjainak felszabadulását váltja ki, amelyek javíthatják a hangulatot, és örömöt és ellazulást okozhatnak.
Mindezen jótékony tulajdonságok ellenére nem szabad megfeledkezni a fagylalt lehetséges mellékhatásairól sem.
- a hideg desszert például sok kalóriát, cukrot és zsírt tartalmaz, ami hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz
- a magas cukortartalom miatt a finomság gyakori fogyasztása a vércukorszint emelkedéséhez vezet
- a laktózérzékenyeknél a desszert emésztési panaszokat okozhat
- a magas telített zsírtartalom a vérben a „rossz” LDL-koleszterin magasabb szintjéhez vezet, ez növeli a szívbetegségek kockázatát.