Így készülnek a legszebb húsvéti piros tojások

posted in: Blog | 0

A legszebb húsvéti hagyomány minden bizonnyal a tojásfestés. A piros színnek nagyszerű szimbolikája van az ünnephez kapcsolódó hiedelmekkel kapcsolatban. Ma már számos technika létezik a tojások díszítésére és festésére, és ezek többsége mesterséges színezékekkel dúsított. Mielőtt a festéshez kezdenénk, jusson eszünkbe, hogy a gyümölcsök és fűszerek segítségével természetes színekhez juthatunk, legyen az intenzív vörös vagy épp lilás vagy narancsszín.

1. Cseresznyelé

Ha azt szeretné, hogy a tojások nagyon intenzív vörös színt kapjanak, használjon cseresznyelevet . Az eljárás ugyanaz, mint a hagymahéjjal való festésnél – tegyük a tojásokat egy tálba, öntsük fel a meggylével, adjunk hozzá egy kis sót és ecetet. A tojásokat megfőzzük a lében, és hagyjuk kihűlni.

2. Őrölt paprika

Négy evőkanál őrölt paprikát tegyünk egy liter vízbe, adjunk hozzá egy kevés sót és ecetet, majd főzzük meg ebben lében a tojásokat. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk csípős paprikát, mert az a héjon keresztül beszivárog a tojásba, így a család néhány tagja nem biztos, hogy szívesen fogyasztja így.

3. Hagyma

Gyűjtsünk össze minél több hagymahéjat húsvét előtt. Tegyük a tojásokat egy serpenyőbe, fazékba, fedjük le hagymahéjjal, adjunk hozzá vizet, 2 evőkanál sót és egy kevés ecetet. Néhány nyers céklát is feldarabolhatunk, tegyük vízbe és áztassuk bele a tojásokat. Forraljuk fel, és amikor a víz kihűlt, vegyük ki a tojásokat, és kenjük meg olajjal, hogy szép fényes legyen.

A piros tojás mellett, helyett kipróbálhatunk más húsvéti színezést is

A nem mindennapi technika lépéseit az alábbi videón láthatjuk.

Legyen a húsvéti asztal éke a színes hímes, színes tojás.

Címlapfotó: Unsplash

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevelünkre és minden héten elküldjük a legjobb akciós újságokat!

Az adatkezelés részletei