Figyelmeztet a Nébih, ezekre figyeljünk a húsvéti hidegtál készítésénél

posted in: Blog | 0

A húsvéti időszaknak az egyik jellemző finomságai a hidegtálak, amelyek a legtöbb magyar háztartásban helyet kapnak az ünnepi asztalon. Ezek közé tartozik egyebek mellett a sonkatekercs és a kaszinótojás is, a klasszikus húsvét menü elkészítésénél viszont bizony észnél kell lenni: nemcsak az ízekre, hanem az élelmiszerbiztonságra és a fenntarthatóságra is érdemes odafigyelni.

Kaszinótojás, az egyik húsvéti kedvenc.

Éppen ezért a Nébih Oktatás csapata az ünnep közeledtével praktikus tanácsokat osztott meg követőivel annak érdekében, hogy a vendégváró falatok ne okozzanak még véletlenül se problémát, és pazarlásmentes legyen a húsvét.

Mire figyeljünk?

A változatos formában összerakható finomság a család kedvence, de érdemes odafigyelnünk készítésekor, mivel gyakran tartalmaznak kockázatos alapanyagokat, mint a házi majonéz vagy a tojás.

A követendő tippek az alábbiak:

  • Mindig friss és megfelelően tárolt alapanyagokat használjunk.
  • A hidegtálakat hűtve tároljuk, és ne hagyjuk 2 óránál hosszabb ideig szobahőmérsékleten.
  • Mivel a nyers tojással készült házi majonéz kockázatos lehet, válasszuk inkább a boltban elérhető, pasztőrözött tojásból készült majonézeket.
  • A maradék majonézes készételeket 1-2 napon belül fogyasszuk el!
  • A főtt tojást, amelyet a kaszinótojás töltelékéhez használunk fel, mindig alaposan főzzük meg, legalább 10 percig.

A Nébih azt is javasolja, hogy ha marad tojáskrémünk vagy sonkatekercsünk, keverjük össze salátával vagy kenjük kenyérre, így elkerülhetjük a kidobást, és nagyon finom reggelink lesz.

És ha már húsvét, épp a minap írtuk meg, hogy a SPAR 500 prémium termékét akciózta le az ünnep előtt. Az áruházak aktuális akciós újságait ide kattintva éred el.

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevelünkre és minden héten elküldjük a legjobb akciós újságokat!

Az adatkezelés részletei