A görögdinnye a nyár slágere. Sajnos a dinnyébe nem látunk bele vásárláskor, ezért is fordulhat elő, hogy amikor hazaérünk csalódottan tapasztaljuk felvágás után, hogy a dinnyénk ízetlen, színtelen és éretlen.
Profik segítenek abban, hogy válasszuk ki a legédesebb, legfinomabb görögdinnyét mind közül!

Attól, hogy nagy a görögdinnye, még nem biztos, hogy finom!
Rengetegen abban a tévhitben élnek, hogy minél nagyobb a dinnye, annál finomabb az íze— pedig ez nem teljesen igaz. A mérete helyett inkább a súly a meghatározó: két azonos méretű dinnyéből mindig azt válasszuk ki, amelyik nehezebb. Ez ugyanis jelen esetben azt jelenti, hogy bőven van benne víz, ami azt jelenti, hogy lédús a dinnye húsa.
Az egészséges görögdinnye héja fényes
Teljesen mindegy, hogy a dinnye héja világosabb, sötétebb, csíkos vagy foltos, az egyik legfontosabb szempont mind közül az, hogy ne legyen sérült vagy matt. A jó minőségű görögdinnye héja ugyanis minden esetben fényes, nincsenek rajta repedések vagy puha foltok.
Sárga folt jót jelent
A legtöbben meg sem veszik, ha a dinnye héján egy világosabb, sárgás foltot látnak, pedig ez egy jó jel! Ez a sárga folt ugyanis annak a helynek a nyoma, ahol a dinnye a földön feküdt, és nem érte a napfény. Minél sötétebb sárga ez a folt, annál jobb ugyanis ez azt jelzi, hogy a dinnye hosszú ideig érett a napon, tehát biztosan édes, zamatos ízű.
Kopogtatás
Talán a legismertebb módszer egyike a dinnye kopogtatása. Ha tompa, mély kongó hangot hallasz, akkor nagy valószínűséggel jó dinnyét választottál, hiszen a dinnye belseje érett és lédús.
Lapozd át a legfrissebb akciós újságokat.